Hengerelt a Red Bull Isztambulban

Munkatársunktól
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken a szabadedzésen csúnyán összetörte az autóját, szombaton viszont, miként a Forma–1-es világbajnokság idei első három nagydíján is, megnyerte az időmérő edzést, tegnap Isztambulban pedig a szezonban immár a harmadik futamgyőzelmét könyvelhette el Sebastian Vettel. A 24 esztendős német vb-címvédő magabiztosan nyerte meg a török versenyt, amelyen rengeteg előzés volt, a lényeget tekintve azonban nincs változás: (eddig) az idén is a Red Bull a legerősebb csapat. (Vettel legutóbb Sanghajban is csak versenytaktikai hiba miatt vesztett, így nyerhetett Lewis Hamilton a McLarennel.) S az osztrák istálló ebben az évadban most először aratott kettős győzelmet, az ötödik, negyedik és harmadik helyezése után Mark Webber jött be a második helyre. Volt ugyan olyan hosszú szakasza is a versenynek, amikor Fernando Alonso autózott a második pozícióban, ám a Ferrari kétszeres világbajnokának a végén be kellett érnie a 3. hellyel. A Török Nagydíjon még Hamilton, Nico Rosberg (Mercedes), Jenson Button (McLaren), Nick Heidfeld (Renault), Vitalij Petrov (Renault), Sebastien Buemi (Toro Rosso) és Kobajasi Kamui (Sauber) szerzett pontot.
A vb állása, pilóták: 1. Vettel 93 pont, 2. Hamilton 59, 3. Webber 55, 4. Button 46, 5. Alonso 41; csapatok: 1. Red Bull 148, 2. McLaren 105, 3. Ferrari 65.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.