Hintába ültették otthon a Szolnokot

Ch. Gáll András
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán egy szűk győzelem lehetősége megfordult az Albacomp-játékosok fejében, de hogy a férfikosárlabda-bajnokság három nyerésig tartó döntőjének nyitányán 18 pontos vereséget szenvedjen otthonában az alapszakasz győztese, arra a legelvakultabb fehérvári fanatikus sem számított. És mégis, szombaton késő este: Szolnoki Olaj– Albacomp 69-87!
Robbanásig tömött nézőtér a Tiszaligetben, jópofa transzparensek (fehérvári részről: „Emlékeztek 2000-re? Megismételjük!”, a szolnokiaktól: „Aranyozzátok be álmainkat!”), fülsiketítő hangzavar – szóval, minden feltétel adott volt a parádés meccshez. A vendégek kezdtek jobban (2-5), de aztán szinte a félidő végéig folyton néhány pontos előny mutatkozott a házigazdánál. A magyar állampolgárságra és válogatottságra ácsingózó alabamai hátvéd, Obie Trotter villámgyors tripláival tartotta előnyét a Szolnok, hogy aztán egy hasonlóan látványos Hanga Ádám-sorozattal fordítson a látogató, és 40-39-es előnnyel zárja a félidőt. Ekkor még nem volt gond hazai oldalon, csakhogy jött a harmadik negyed, amelyben két perc alatt 12-0-t hozott össze Braniszlav Dzunics mester legénysége, és 45-57-nél elúszni látszott a szolnoki hajó. Még úgy is, hogy Dzunics szó szerint padlót fogott, amikor a partvonalon ugrabugrálva összeütközött a harminc kilóval súlyosabb centerével, Damian Hollisszal… A negyedik felvonás szolnoki haláltusát és fehérvári örömkosárlabdát hozott, már 22 pontosra is hízott a különbség. A lepattanópárbajt 49-29-re, a meccset 87-69-re nyerte a tizenegy évvel ezelőtti bajnok, amelynek soraiban hatan (Hanga, Hollis, Simon, Keller, Bódi és Hendlein) is elérték vagy túldobták a tíz pontot, ami odaát csak a két jenkinek, Trotternek és Clarknak sikerült.
Pór Péter, a bajnokesélyes edzője szomorúan vonta meg a meccs rezüméjét: „Ma este az Albacomp beültetett minket a hintába…”
Kedden Fehérváron máris javíthatna a Szolnok, ám apró gond: ebben az idényben még veretlen otthonában az Albacomp.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.