Hivatásos katona gyilkolt Romániában

2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelőtte a feleségét, majd önmagával is végzett egy hivatásos katona a napokban Romániában. A tragédia az ország keleti felében fekvő Buzau városában történt, ahol Ion Anitoiu törzsőrmester szolgálati idejében, szolgálati fegyverével követte el a bűncselekményt. A százharmincezer lelkes megyeszékhely rendőrkapitányságának tájékoztatása szerint a harmincnégy éves tiszthelyettes elhagyta katonai alakulatát, és felesége munkahelyére, egy üzemanyagtöltő állomáshoz ment. A benzinkút térfigyelő kameráinak felvételei alapján a nyomozók kiderítették, hogy a katona néhány percig vitatkozott a fiatal nővel, aki megnyomta a pánikgombot. Ekkor Anitoiu előrántotta Carpati típusú, 7,65 kaliberű pisztolyát, és két fejlövéssel végzett az asszonnyal, majd magát is főbe lőtte. A két holttestet nem sokkal később egy, a benzinkúthoz betérő gépkocsivezető fedezte fel.
A román védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a hadseregben 2002 óta szolgáló törzsőrmester engedély nélkül, szolgálati autójával távozott katonai alakulatától. Miközben Ion Anitoiu viselkedésében felettesei mindeddig nem tapasztaltak rendellenességet, az ügyben eljáró katonai ügyészség szerint a férfi tettét valószínűleg megromlott házassága indokolta, feleségével ugyanis válófélben voltak, két tizenegy éves ikergyermeküket pedig hónapok óta külön nevelték a szülők. A törzsőrmester egyébként tavaly szeptemberben érkezett haza afganisztáni katonai missziójából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.