Horváth: Szavazás a világbékéről is?

Azon kérdések színvonala, amelyekről Gyurcsány Ferenc pártszavazást tartana az MSZP-ben, nem magasabb annál, mintha a világbékéről szavaznának – jelentette ki Horváth Csaba, a szocialisták budapesti elnöke.

Török László
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc presztízse úgy tűnik, az MSZP-n belül is jelentősen leromlott. Erre utal, hogy a szocialisták budapesti elnöke meglehetősen lesajnálóan és gúnyosan nyilatkozott a volt miniszterelnök pártszavazási kezdeményezéséről. Szerinte a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció platform (DK) olyan kérdésekben akarja kikérni a tagság véleményét, amelyek színvonala alapján a világbékéről is voksolhatnának.
– Maguk a kérdések, amik majd felmerülhetnek akár egy pártszavazáson, azoknak a színvonala azért nem magasabb, mint a világbéke megfogalmazása, amivel ugye maximálisan egyetért mindenki. azt gondolom ennél konkrétabban kell egy párt jövőjéről a párbeszédet megfogalmazni – jelentette ki Horváth Csaba az ATV-nek adott interjújában.
A párt minden szintjén megfogalmazott kritikáktól függetlenül a volt miniszterelnök lelkesen szervezi a szavazás elindításához szükséges támogató nyilatkozatok begyűjtését (a tagság tíz százalékának támogatása kell).
A volt miniszterelnök tegnap örömmel jelentette be Facebook oldalán, hogy már 1027 párttag írta alá a szavazást támogató nyilatkozatot. – Ez nem rossz! Semmi kétség, hogy rövid időn belül meglesz a szükséges mennyiségű aláírás – örvendezett a politikus, aki nem csodálkozik azon, hogy a szocialista vezetők egy része „boldogtalan” a kezdeményezéstől. – Sokaknak éppen a jelenlegi rendszer változatlanul hagyása lehet a biztosíték arra, hogy továbbra is helyük legyen a párt közép- és felső vezetésében – írta Gyurcsány Ferenc, aki szerint ezek az emberek a párttagsággal vitáznak, nem vele.
A DK kezdeményezését az elmúlt hetekben több pártvezető is bírálta. Mesterházy Attila pártelnök szerint az MSZP nem foglalkozhat elsősorban önmagával. Hasonlóan nyilatkozott Hiller István korábbi pártelnök is és az MSZP platformvezetőinek nagy többsége. Balogh András elnökhelyettes közölte, Gyurcsány akciója káros a baloldalnak és az egész országnak.

Fáklyás felvonulás. Tegnap este az MSZP békenapi fáklyás felvonulást tartott Mesterházy Attila, a párt elnöke és Horváth Csaba, a párt budapesti szervezetének elnöke vezetésével Budapesten abból az alkalomból, hogy 66 esztendővel ezelőtt ért véget Európában a II. világháború, és 61 éve rakták le az Európai Unió alapkövét. A pártelnök ebből az alkalomból közleményében rámutatott, hogy ma mindennél fontosabb az európai értékrendet vallók összefogásának, a demokratikus egységnek a megteremtése – vallási, politikai és ideológiai meggyőződéstől függetlenül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.