Hűtlen kezeléssel gyanúsítják Szilvásyt

2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség Szilvásy Istvánt, a HM Állami Egészségügyi Központ (ÁEK), (korábbi nevén Honvédkórház) volt főigazgatóját. A nyugállományú rendőr dandártábornokot két, összesen 4,4 millió forint értékű, 2007–2008-ban kötött szerződés miatt gyanúsították meg. Az egyik egy közalkalmazotti foglalkoztatással függ össze, a másik pedig az ÁEK gazdálkodásával kapcsolatban egy külső céggel kötött szakértői szerződés. A volt főigazgató a gyanúsítás ellen panaszt tett, s a kihallgatáson nem tett vallomást. Meghatalmazott védője, Kende Péter annyit közölt a sajtóval, ügyfele a megfelelő időben tesz vallomást. Ezenkívül nem kívánt nyilatkozni.
A BRFK szóvivője, Horváth Katalin Fanni annyit közölt: 2010 júniusa óta nyomoz a fővárosi XIII. kerületi rendőrkapitányság hűtlen kezelés gyanúja miatt, amely a katonai ügyészségtől került át hozzájuk. A részletekről, a gyanúsított személyéről azonban nem beszélt.
Ismeretes: Szilvásy István testvére Szilvásy Györgynek, aki az előző kormány idején a kancelláriaminiszteri és a titokminiszteri posztot is betöltötte. Szilvásy István kinevezése a BM-kórház, majd az ÁEK élére akkor sokakban ellenérzést váltott ki. Irányítása alatt több emlékezetes botrány is történt az ÁEK-ben. Egyik, a lapunk által kirobbantott ügy, amely szerint vélhetőleg taj-számokkal éltek vissza az intézmény VIP-belgyógyászatán: magyar tb-jogosultság nélkül kezeltek éveken át külföldi pácienseket úgy, hogy a taj-számok valódi tulajdonosai nem tudtak erről, a beavatkozást pedig elszámolták az egészségbiztosítónál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.