II. Erzsébet Írországban

Munkatársunktól
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négynapos állami látogatásra Írországba érkezett tegnap II. Erzsébet királynő, akinek személyében éppen száz éve először lépett a jelenlegi Ír Köztársaság földjére brit uralkodó. Legutóbb a királynő nagyapja, V. György király látogatott az akkor még a brit korona fennhatósága alá tartozó Írországba, 1911-ben. A brit uralkodó koszorút helyezett el a dublini Emlékezés kertjében, amely a brit uralom elleni ír fegyveres küzdelmek, felkelések Írországban mártírként számon tartott áldozatainak emlékét őrzi. Sokan kifejezetten rossz szemmel nézik a négynapos látogatást, tegnap tüntetések voltak Dublinban. A látogatás előestéjén működőképes pokolgépet találtak egy autóbuszon Dublin közelében; a szerkezetet az ír hadsereg tűzszerészei ellenőrzött robbantással megsemmisítették.

fotó: afp/Arthur Edwards

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.