Kalózok a Riviérán

Kárpáti György
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Versenyen kívül tartották a Karib-tenger kalózai trilógia folytatásának a díszbemutatóját Cannes-ban; az Ismeretlen vizeken című legújabb rész történetében ezúttal az örök fiatalság vize a vágyott kincs, amelyre a brit és spanyol uralkodók mellett a kalózok is igényt tartanának. Az Indiana Jones-i kalandok új színt visznek a korábban kifáradni látszó hollywoodi Jack Sparrow-mitológiába. A rendezést az eddig elsősorban musicalben utazó Rob Marshallra bízták, s vérfrissítésképpen Johnny Depp mellé Kiera Knightley helyett Penélope Cruz került a fedélzetre – szerencsére. Cruz várandósan dolgozta végig a forgatást, játéka a film abszolút erőssége. Cruz mellett a londoni jelenetek jelentenek változatosságot az eddigi, elsősorban hajókon és különleges világokban játszódó cselekményhez képest. A lényeg azonban nem változott – A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken ismét nagy dózisban porciózza a románcot és a kalandot. Depp egyszemélyes show-műsora a fogadtatás alapján egyelőre működőképes, így a producerek joggal reménykednek abban, hogy a Cannes-ban bemutatott újabb epizód az eddig 2,7 milliárd dolláros nyereséget hozó sorozatban egy második trilógia nyitódarabja lehet. Az újabb kalózmesét mától játsszák a hazai mozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.