Kampánnyal a családokért

Mizsei Bernadett
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudatformáló médiakampánynyal, rendezvénysorozattal és pályázattal hívja fel a figyelmet a nők és férfiak társadalmi egyenlőségére, a családi életet támogató munkahelyek fontosságára, valamint az esélyegyenlőségre a szociális államtitkárság. A kampány célja, hogy növekedjen a nemek közti szolidaritás és partnerség, elsősorban a munka és a családi élet tekintetében. Emellett fontos szerep jut annak tudatosítására, hogy az egész Európát érintő demográfiai válság megoldásának egyik eleme a családok megbecsülése, a munka és a magánélet öszszeegyeztethetőségének elősegítése, amely a munkaerőpiac rugalmasabbá és családbarát szemléletűvé válása nélkül nem valósítható meg. Ennek érdekében a tárca megújult formában meghirdeti a Családbarát munkahely pályázatot, valamint május 5-től elindítja az EsélyNap 2011 fesztivált.
– A katasztrofális demográfiai helyzet 20-40 év múlva komoly gondokat okozhat a gazdaság és a népjóléti rendszerek területén – jelentette ki Soltész Miklós. A szociális ügyekért felelős államtitkár elmondta, a kormány célja, hogy a gyermekvállalás ne legyen egyenlő a szegénység vállalásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.