Kartellben árulták a GPS-eket?

Hírösszefoglaló
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehető, hogy kizárólagos forgalmazói megállapodást kötött egymással a Nav N Go szoftverfejlesztő és a Hungaro Flotta Kft., amely szerint a fejlesztő bizonyos szoftvereit csak a Hungaro Flotta számára értékesíti – áll a gazdasági versenyhivatal közleményében.
A megállapodás mögött vélhetően a Hungaro Flotta Kft. és kiemelt üzleti partnerei – a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft., a Euronics Kft., a Vöröskő Kft., a Bravotech Kft., a Főfotó Kft., a Speed Hungary Kft., az Extreme Digital Zrt., a Metro Kereskedelmi Kft. és az Office Depot Hungary Kft. – állnak. A cégek telephelyén a hivatal szakemberei előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak hétfőn.
Az keltette fel a gyanút, hogy a szoftvercég helymeghatározó termékeit kizárólag a Navon márkájú cikkekkel együtt lehetett megvásárolni, illetve a szoftvert webáruházakban sem lehetett olcsóbban megvenni, mint a hagyományos kereskedelemben, szakboltokban. Ráadásul a szabad piacon kapható konkurens termékektől teljesen eltérő módon mozgott a termékek ára, ezért a versenyhivatal azt gyanítja, hogy rögzített árban állapodtak meg a felek. Így az ügyben érintett vállalkozások nagy valószínűséggel megsértették a versenytörvény versenykorlátozásra vonatkozó tilalmát, s ennek a fogyasztók látták kárát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.