Kecskemét: centenáriumi kupasiker

2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tomiszlav Szivics, a Kecskemét szerb vezetőedzője három hete bátor nyilatkozatra ragadtatta magát: tudja, hogyan kell legyőzni a Videotont, amit a Magyar Kupa döntőjében majd meg is mutat. Azóta e kijelentés megfejtésén töpreng a magyar labdarúgó-társadalom. Mezey György, a tegnapi ellenfél, a Videoton mestere arra a következtetésre jutott, hogy kihagyja a kezdőtizenegyből a szerb játékosokat. Bozsovics, Vasziljevics, Andjics egyaránt alapember, ehhez képest előbbi kettő a kispadon ücsörgött, utóbbi a keretbe sem került be.
Mielőtt bármi rosszra gondolnánk, a Puskás-stadionban megrendezett finálé első negyedórája arról tanúskodott, hogy – szerb légiósok ide vagy oda – a Kecskemét meglepte a bajnokot. Két Tököli, Foxi páros alakításból 2-0-s vezetésre tett szert. A veterán csatár a 2. percben előbb a közép-afrikai támadó fejére, a 14.-ben pedig a lábára varázsolta a labdát. A második félidő elején a Videoton Alves révén szépített, hivatalosan Csukics volt az (ön)gólszerző. A KTE nem csak ezzel nehezítette meg a maga dolgát. A folytatásban eltékozolt több helyzetet, majd Tököli nekiesett Litsinginek – a csapattársának.
De még ez is belefért, Foxi harmadik gólja után már ünnepelt a KTE, akkor még korán. Ribánszki kiejtette a kezéből a labdát, amire Nikolics csapott le. A 3-2 már tényleg a végeredmény volt. A Kecskemét Magyar Kupa-győzelemmel teszi teljessé a centenáriumát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.