Kedvezményekkel készülnek

A fővárosban kezdetét vette az idei strandszezon, a Dagály után szombaton nyit a Palatínus is. Az idén számos kedvezményre lehet számítani, de a felnőttbelépők néhány helyen pár száz forinttal drágultak. Szerdánként, a strandváró napon olcsóbban hűsölhetünk a szezon végéig.

Vigh Dániel
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

természetes vizek. Magyarország álló- és folyóvizeinek minősége változó, ennek megfelelően a fertőzésveszély is eltérő. A legkedveltebb tavaink – a Balaton és a Velencei-tó – vize az utóbbi években jellemzően tiszta, és alkalmas a strandolásra. A legutóbb tavaly mért adatok szerint megfelelő, illetve több helyen kiváló a balatoni, a velencei-tavi és más természetes strandok vízminősége. Az illetékes ÁNTSZ fürdőzésre alkalmasnak talált 145 balatoni és 8 velencei-tavi strandot. Az élő vizek minőségét rendszeresen ellenőrzik a területileg illetékes környezetvédelmi hatóságok szakemberei is.


Hagyományosan május elsején nyitnak a fürdők nyári medencéi, ezzel indítva a strandszezont. Az idén ezen a napon a fővárosban csak a Dagály várta a vendégeket, a többi budapesti strand zárva maradt. Szombaton azonban nyit a Palatínus, majd utána sorjában a többi fürdő is kitárja kapuit. A csepeli és a Paskál strandfürdő május 21-én, míg a Római 28-án nyit. A csillaghegyi strand június 4-től, a pünkösdfürdői 11-től várja a látogatókat. Az idei strandszezon egyik újdonsága, hogy a fürdők számos kedvezménnyel próbálják a medencék partjaira csábítani a fiatalokat, a családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen csökkentett árú belépőkkel léphetnek az intézményekbe – tudta meg lapunk Vojtku Ágnestől. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtóreferense elmondta, a kedvezmények helyszínenként eltérnek, de általában harminc százalékkal olcsóbban vehetnek belépőjegyet az említett csoportokba tartozók. A felnőttjegyek árai néhány helyen drágultak száz-kétszáz forinttal. Újdonság továbbá, hogy szerdánként, az úgynevezett strandváró napon mindenki kedvezményes jeggyel – a hétköznapi felnőttjegyárhoz képest 30 százalékkal olcsóbban – juthat be a strandokra. A fürdők medencéinek a folyamatosan kiváló vízminőséget a modern szűrő-forgató berendezések biztosítják, illetve a minőség-ellenőrzés is folyamatos – tette hozzá a sajtóreferens.
A napozáson és a hűsölésen kívül számos egyéb programmal kecsegtetnek a helyszínek. A Budapesti Városüzemeltetési Központ közleménye szerint a Dagályban kosárlabda- és strandröplabdapálya is rendelkezésre áll, a Palatínus pedig valódi vízi gyerekparadicsommá alakul a nyáron, hiszen játékokkal várják az ifjakat. A fürdő nem csak a fiataloknak szolgál újdonsággal: Közép-Európában egyedülálló hullámlovasprogramban részesülhetnek a Palatínusra látogató vendégek. A Magyar Hullámlovas-szövetség hétköznaponként a reggeli időszakban szakirányú oktatást tart a szörfözés megszállottainak, illetve azoknak, akik szeretnék megtanulni a legősibb vizes extrém sportot. A tervek szerint június végén ismét megtartják a népszerű strandok éjszakája elnevezésű rendezvényt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.