Kész a terv: Fehérvár egy, kettő és három

Munkatársunktól
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székesfehérvárott már most tudják, mit akarnak a következő idényben. Az Alba Volán és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia vezetői ennek apropóján tartottak tegnap sajtótájékoztatót. Az utánpótláscsapatok szakmai igazgatója, Kercsó Árpád méltatta az év eredményeit, kiemelve, hogy a rangos füsseni és Zell am See-i tornán is kiválóan szerepeltek a fiatalok, ami alapján az ifik között néhány éven belül megcélozhatjuk az A csoportot. A Fehérvár jövőre akár három felnőttcsapatot is indít: egyet az osztrák első, egyet a másod-, egyet pedig – esetleg ifistákkal – a magyar bajnokságban. Az osztrák ligákba május 31-ig kell nevezni, ám továbbra is kérdéses, hogy az ősztől a fővárosban lesz-e profi jégkorong.
Tegnap szünnap volt, ma két mérkőzéssel – Csehország–Egyesült Államok 16.15, Svédország– Németország 20.15 – megkezdődnek a negyeddöntők a Szlovákiában zajló vb-n. A csehek egyértelmű esélyesek, a másik meccsen inkább a svédek felé hajlik a mérleg nyelve, a németek a jó rajt után kicsit elfáradtak. A nyolc között az igazi rangadót holnap Kanada és Oroszország játssza. Az oroszok hétfő este 3-2-re kikaptak a finnektől, így csak negyedikként jutottak tovább a középdöntőből, ahol a másik ágon első juharlevelesekkel találkoznak. Holnap este a finn–norvég mérkőzés zárja a negyeddöntőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.