Keszthely: Helikon-napok a kastélyban

2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap kezdődik a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban a XXIII. Berzsenyi Helikon- napok, amelynek résztvevői ezúttal a magyar városok irodalmi életének múltját és jelenét boncolgatják. Az erdélyi Kántor Lajos Kolozsvár nagy korszakait idézi előadásában, Márkus Béla az ősi Debrecen, Koncsol László Pozsony, Bartusz-Dobosi László Pécs, Szénási Zoltán pedig Budapest irodalmi életének változásairól tart előadást.
Az idei Berzsenyi-díj kitüntetettje, az óbecsei Mák Ferenc a délvidéki irodalom helyzetéről számol be, és szót kapnak majd egy pódiumbeszélgetésen a kolozsvári Korunk, a debreceni Ady, a zentai Térzene, a pécsi Janus Pannonius, a kaposvári Berzsenyi és a Kárpát-medencei Irodalmi Társaság képviselői. A Helikon-napokon ezúttal is átadják majd a Berzsenyi Dániel-hűségjutalmakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.