Kiejtette a Braga a Benficát

Munkatársunktól
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy sima és egy éles meccset ígértek a labdarúgó Európa- liga elődöntőinek tegnapi visszavágói, és minden e várakozásnak megfelelően alakult. A Porto 5-1-es előnnyel érkezett az egyetlen még versenyben lévő, nem portugál gárda, a Villarreal otthonába, és mivel 1-1-es félidő után 3-2-es vereséget szenvedett idegenben, lazán masírozott tovább.
Bezzeg a másik ágon rendesen meggyötörték egymást a vetélytársak. A Benfica sovány 2-1-gyel kezdett a Braga pályáján, ám Custódio a 18. percben remek fejessel 2-2-re alakította az összesítést, sőt, idegenben lőtt góljuknak köszönhetően a hazaiak kerültek kedvezőbb helyzetbe. A vendégek ennek megfelelően szünet után egyre többet veszélyeztettek – előtte is akadt egy kapufájuk –, de csak ziccerig jutottak, gólig nem. Azonban a rivális sem ült rá az eredményre, ezért kifejezetten fordulatos, nyílt játék alakult ki. Mindez az eredményben nem tükröződött, mert több gól már nem esett, így a Braga némi meglepetésre 1-0-lal kiejtette esélyesebbnek ítélt vetélytársát. Ami körülbelül akkora bravúr, mint egy esztendeje Gera Zoltán együtteséé, az angol Fulhamé volt.
A portugál finálét Írországban, Dublinban rendezik; valószínűleg a két szurkolótábor nem kis bánatára. Bár annál nagyobb baja ne legyen egy drukkernek, mint hogy kedvenc csapata kontinentális kupadöntőt vív.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.