Kígyó Suta kapcsolatait ajánlotta

Munkatársunktól
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A romagyilkosság-sorozat harmadrendű vádlottjának, Pető Zsoltnak a fegyverbeszerzési törekvéseiről is beszélt tegnap a Pest Megyei Bíróságon T. Sándor tanú. A Kígyó becenevű férfi a meghallgatásán megjegyezte, hogy a vádlottat két éve ismeri, együtt voltak személyi védők D. Szabolcs, a debreceni Saxofon kávézó tulajdonosa mellett. – Egerbe tartottunk a Magyarok Nyilai nevű zenekar koncertjére, amikor Zsolt azt kérdezte, hogy tudnék-e fegyvert szerezni. Azt válaszoltam, hogy tudnék, ha megerőltetném magam – mondta a bíróságon T. Sándor. A tanú hozzátette, hogy Pető Zsolt géppisztoly beszerzéséről érdeklődött, ezért azt javasolta neki, hogy keresse meg a Suta nevű személyt Kálban, mert neki lehetnek megfelelő kapcsolatai. T. a bíróságon azt is hangsúlyozta, hogy a cigányokhoz a harmadrendű vádlott „úgy viszonyult, mint minden normális ember”, azaz „egyértelműen nem szerette őket”.
Kiss Árpád elsőrendű vádlott korábban azt állította, hogy a fegyvereket Pető Zsolt harmadrendű vádlott valószínűleg „behajtás során” szerezte. A lőszerekkel kapcsolatban pedig leszögezte, hogy azok egy illegális fegyverkereskedéssel is foglalkozó, Kígyó becenevű volt szkinhedtől származnak, aki egy Szabolcs nevű „túrkevei cigány maffiózó testőre”. Tegnap Kiss Árpád a bíróságon kijelentette, hogy ő más személyre gondolt, amikor Kígyóról nyilatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.