Kigyulladt egy idősotthon

Hírösszefoglaló
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki tegnap délután egy derekegyházi idősotthonban, – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A tűz az otthon egy 12 négyzetméteres tetőtéri helyiségében keletkezett, és a lángok átterjedtek az épület tetőszerkezetére – mondta Tátrai János. Az otthonban élő gondozottak közül – a három ápoló segítségével – húszan el tudták hagyni az épületet, a helyszínre érkező tűzoltóknak egy látássérült férfit kellett kimenteniük – közölte az őrnagy.
A hármas kiemelt fokozatú tűz oltásához Szentesről, Hódmezővásárhelyről és Orosházáról érkezett összesen öt tűzoltóegység a helyszínre. A lángokat sikerült megfékezni, de a tetőszerkezet 3-5 négyzetméteres területen megsérült, ezért a tűzoltók ideiglenesen fóliát helyeznek az épület tetejére. A tűzben az ápolók és a gondozottak közül senki sem sérült meg, a mentés közben egy tűzoltó szenvedett könnyebb sérülést a kezén, őt a mentők a helyszínen ellátták – tudatta Tátrai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.