Kinyíltak a pénztárcák

Komoly szerepet szán a kormány annak az alapnak, amelyet önkéntes alapon az állampolgárok tölthetnek fel az államadósság csökkentése céljából.

Nagy Vajda Zsuzsa
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság tegnapi ülésén mozgalomnak nevezte a befizetéseket, s kijelentette, hogy az alap segíti hazánk pénzügyi és gazdasági függetlenségének visszaszerzését. Mint mondta, megváltozik az ország, ha sikerül az alkotmányban is rögzített 50 százalékos GDP-arányos szint alá csökkenteni az államadósságot a felajánlások segítségével. – Ez igen jó befektetés lenne a jövőbe, erős védelem a gazdaságunk számára – mutatott rá a miniszter, aki megjegyezte, hogy az adakozó a befizetett összeg nagyságával csökkentheti az adóalapját. Rédly Elemér plébános, főiskolai tanár, aki elsőként fizetett be az államadósságot csökkentő alapba, azt reméli, hogy az önkéntes adomány mások által is követett lánca erkölcsi megújulást indíthat el az országban, enélkül pedig a gazdasági megújulás is elképzelhetetlen. Horváth Tihamér, a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke az eseményen kijelentette, az adósságcsapdából való kitörés hozzásegítene ahhoz, hogy újra legyen jövőképünk. Szerinte tíz százalékponttal csökkenteni lehetne az államadósságot, amenynyiben a 300-400 ezer tehetős magyar kifizetné maga és családja után a rá eső hozzávetőleg kétmillió forintnyi adósságrészt.
Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.