Kis pénzzel is megéri az aranyszámla

A válság hatására hazánkban is egyre többen gondolják úgy, hogy megtakarításaik egy részét érdemes aranyba fektetniük. Manapság azok is profitálhatnak az arany árfolyamának emelkedéséből, akiknek nincs több millió forintjuk, hogy egy vaskosabb tömböt vegyenek. Nagy Attila, a Solar Capital Gold Kft. cégvezetője lapunknak elmondta: az aranyszámla-szolgáltatás keretében akár havi néhány ezer forintos megtakarítással is bele lehet vágni a nemesfémvásárlásba.

Munkatársunktól
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben jelentős változások zajlottak a Solar Capital Gold Kft.-nél. A tulajdonosok körébe belépett Demján Sándor és Szabó Zsolt is. E változások hogyan érintik az ügyfeleiket?
– Korábban a Solar Capital Markets Zrt. volt a százszázalékos tulajdonosa a Solar Goldnak. A társaságnak az elmúlt esztendőkben sikerült felépítenie a Solar Capital Gold Kft.-t, amely a hazai piac egyik vezető aranyforgalmazója lett az elmúlt két évben. Ahhoz, hogy kitűzött céljainkat elérjük, Demján Sándor és Szabó Zsolt megbízható hátteret nyújt a cégnek. Így senkiben sem merülhet fel a gondolat, hogy nincs jó helyen a megtakarítása.
– Ez azt jelenti, hogy nem minden hazai aranyforgalmazó teljesen megbízható?
– Ez a piaci szegmens jelenleg nincs részletesen szabályozva Magyarországon, de az Európai Unióban sem túl átfogók az e területre vonatkozó törvények. Márpedig ami nincs megtiltva, azt szabad, és ezt néhányan ki is használják. Mi éppen ezért azt ajánljuk az embereknek, hogy alaposan nézzenek utána, kitől és milyen minőségű nemesfémet vásárolnak. Nálunk nem fordulhat elő, hogy valaki vissza akarja váltani az aranyat, ám mi nem, vagy csak nyomott áron vesszük azt vissza. A tulajdonosi háttér garantálja, hogy az egész világon elismert tömböket adunk a vevőinknek, melyeket az aktuális áron bármikor vissza is vásárolunk tőlük.
Ha a mi vevőink száz gramm aranyat vesznek, akkor száz grammot kapnak, nem 98-at és nem 99-et. Ezt a példát azért említem, mert már többször előfordult, hogy a hozzánk először betérő vevő megkérdezte, hogy mi mennyi aranyat adunk száz gramm címén. Ez sajnos azt jelenti, hogy találkoztak olyan céggel, ahol jogosan merülhetett fel ez a kérdés.
– Hogyan történik a vásárlás? Leemel a vevő a polcról egy tömböt, kifizeti, és már viheti is?
– Lehet, hogy ezt a kérdést viccnek szánta, de nálunk valóban így zajlik az adásvétel. Mi ugyanis tényleg tartunk aranykészletet, így a vevőinket akár azonnal ki tudjuk szolgálni. Nem kell nekik húsz százalék foglalót letenniük, hogy aztán egy hét múlva megkapják az aranyat. Az esetek jelentős részében azonnal át tudjuk adni nekik a tömböt, amelyet akár haza is vihetnek a vevők. Ha pedig nem akarják otthon tartani, akkor vállaljuk az arany őrzését is.
– Miért befektetési aranyat vásárolnak az ügyfeleik? Vehetnének akár arany nyakláncot is.
– Nyakláncba is lehet fektetni a pénzt, de az csak akkor éri meg, ha nagyon egyedi ékszert talál valaki. Aki megveszi a dán hercegnő gyűrűjét, biztosan jól jár vele, mert annak eszmei értéke is van amellett, hogy aranyból készült. Egészen más a helyzet, ha valaki ékszerboltban vásárol. A gyűrűket, nyakláncokat ugyanis csak az ékszerboltok vásárolják vissza, törtaranyáron. Ez nem ritkán a piaci ár 50-60 százaléka, ezért ezzel egyáltalán nem jár jól a tulajdonos. Az általunk forgalmazott, hitelesített tömböket azonban a világon bárhol elfogadják.
– És mit tehetnek azok, akiknek nincs pénzük egy egész tömbre?
– A tömb alatt nemcsak egykilós hasábokat kell érteni, a vevőink akár néhány grammos tételben is vásárolhatnak. Sőt, az aranyszámla-szolgáltatásunk keretében azt is megtehetik, hogy havonta egy meghatározott összegért, akár néhány ezer forintért vásárolnak nemesfémet. Ez esetben annyi aranyat írunk hozzá az ügyfél számlájához, amennyit az adott összegért az aktuális árfolyamon meg tud venni. Az elterjedt gyakorlattal szemben mi nem egy nagyobb tömböt osztunk szét a vásárlók között, hanem valóban megvesszük a kívánt mennyiségű aranyat. Az ügyfél számláján így hónapról hónapra növekszik a nemesfém mennyisége. Az így felgyűlt aranyat természetesen bármikor visszavásároljuk, vagy ki is tudjuk adni az ügyfélnek, ha szüksége van rá – természetesen a kért nagyságú tömbökbe kiöntve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.