Kiütés a tartalékokkal

Kettős győzelemmel jutott története során negyedszer a Bajnokok Ligája (illetve jogelődje, a BEK) döntőjébe a Manchester United, miután a gelsenkircheni 2-0-t követően tegnap az Old Traffordon 4-1-re verte a Schalkét. A sorozat fináléjában másodszor találkozhat a Barcelonával.

Munkatársunktól
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rooney, Rio Ferdinand, Carrick, Park a lelátón, Giggs, Hernandez, Evra, Vidics, Fletcher a kispadon – Sir Alex Ferguson, a Manchester United futballcsapatának mestere beváltotta ígéretét, legjobbjait pihentette a BL-elődöntő tegnapi esti visszavágóján a Chelsea elleni vasárnapi bajnoki derbire gondolva. A Schalkéval szemben ketten (Van der Sar, Nani) maradtak a múlt hétvégi, Arsenallal öszszecsapott kezdő tizenegyből...
Ettől még hazai fölénnyel teltek a percek az Old Traffordon, majd eldőlt a továbbjutás sorsa. A 26. percben Valencia, a 31.-ben pedig Gibson köszönt be Neuernek, aki főleg utóbbi esetben volt képtelen idézni az első, gelsenkircheni mérkőzésen mutatott fantasztikus formáját. Szünet után folytatódott a macska-egér harc, amelynek jegyében Anderson kétszer rezegtette meg a németek hálóját (76. perc, 4-1), előbbinél Neuer megint védhetett volna. Ha az előző meccsen ötmillió euróval növelte az értékét, ahogy klubelnöke mondta, most pár százezerrel csökkentette... Azért védett is, például a hajrában Owen löketét. A Schalkénak cserecsatára, Huntelaar révén válaszként csak egy les miatt meg nem adott gólra futotta. Az MU könnyedén aratott kettős győzelmet, s jutott negyedszer a BL/BEK döntőjébe. Itt 2009-ben már találkozott a Barcelonával, s 2-0-ra kikapott tőle. Adott a reváns lehetősége.
BL-elődöntő, visszavágó: Manchester United–Schalke 4-1, továbbjutott kettős győzelemmel az MU.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.