Kórházban találták meg az elítéltet

2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vesztegetés miatt három év tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre elítélt Vincze Ferenc volt dögei polgármestert egy szabolcsi kórházban találta meg a rendőrség. Fülöp Gergely rendőrségi szóvivő közölte, a kisvárdai rendőrökkel a kórház tegnap közölte, az elítélt nincs elővezethető állapotban, és erről a bíróságot azonnal értesítettek. Nyakó Zsuzsanna a bíróság részéről arról tájékoztatott, hogy a büntetés-végrehajtási bíró még nem döntött az elítélt további sorsáról. Vincze Ferenc határidőre nem vonult be a börtönbe, és hivatalosan nem kapott halasztást sem, ezért rendelték el elővezetését.
Erdélyi Ágnes, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségügyi Központ és Szakkórház orvos-igazgatója információnkat, miszerint Vinczét az intézményben kezelik, sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. Általánosságban megjegyezte, egy kórház nem akadályozhatja a hatóság munkáját, de mindenképpen a beteg mentális állapotát kell néznie. A volt polgármester ügyvédje, Szabó István kifejtette, meglepte őket, hogy a bíróság elrendelte Vincze Ferenc elővezetését, a rendőrség pedig napokig kereste védencét. Igazságügyi orvos szakértő kirendelését indítványozó beadványukban ugyanis állítása szerint május 4-én, illetve 11-én is megírták a bíróságnak, hol tartózkodik a volt dögei polgármester.
A Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvétel alapján Vincze Ferencet három év tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, illetve nyolcmillió forint vagyonelkobzásra. A felvételen a 233 millió forintos óvodaberuházás elnyerésért kialkudott húszmillió forintos kenőpénzről egyeztet a nyertes vállalkozóval, és kéri a már letudott nyolcmillió forint fölötti rész kifizetését is tőle.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.