Közokiratot hamisított a Pécsi Vízmű?

A többségi önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Vízmű Zrt. a fővárosba kívánja áttenni a székhelyét. Mindezt egy, a pécsi önkormányzat szerint törvénytelenül megtartott közgyűlésre hivatkozva tennék meg.

Bóka Máté Ciprián
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változásbejegyzési kérelmet adott be a cégbíróságra a Pécsi Vízmű (PV) Zrt. Eszerint a társaság Pécsről Budapestre költözne, s a Suez Environnement Hungária Kft. Váci úti központjába tenné át székhelyét. Emellett három új igazgatósági tagot is bejegyeztetnének, akiknek mandátuma ez év márciusától 2015-ig szólna. A francia Suez által irányított társaság a cégbíróságon így vezettetné át azokat a március 22-i közgyűlésen hozott döntéseket, amelyeknek jogszerűségét vitatja a pécsi önkormányzat, lévén azon nem vett részt a város képviselője. A cég alapszabálya értelmében ugyanis csak akkor lehet közgyűlést tartani, ha mindkét fél részt vesz az ülésen. Az önkormányzat jogi képviseletét ellátó ügyvéd, Szabó Iván szerint ezzel közokirat-hamisítást követtek el, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.