időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Közokiratot hamisított a Pécsi Vízmű?

Bóka Máté Ciprián
2011.05.23. 22:00

A többségi önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Vízmű Zrt. a fővárosba kívánja áttenni a székhelyét. Mindezt egy, a pécsi önkormányzat szerint törvénytelenül megtartott közgyűlésre hivatkozva tennék meg.

Változásbejegyzési kérelmet adott be a cégbíróságra a Pécsi Vízmű (PV) Zrt. Eszerint a társaság Pécsről Budapestre költözne, s a Suez Environnement Hungária Kft. Váci úti központjába tenné át székhelyét. Emellett három új igazgatósági tagot is bejegyeztetnének, akiknek mandátuma ez év márciusától 2015-ig szólna. A francia Suez által irányított társaság a cégbíróságon így vezettetné át azokat a március 22-i közgyűlésen hozott döntéseket, amelyeknek jogszerűségét vitatja a pécsi önkormányzat, lévén azon nem vett részt a város képviselője. A cég alapszabálya értelmében ugyanis csak akkor lehet közgyűlést tartani, ha mindkét fél részt vesz az ülésen. Az önkormányzat jogi képviseletét ellátó ügyvéd, Szabó Iván szerint ezzel közokirat-hamisítást követtek el, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.