Kultúrkincsek digitálisan

MTI
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a magyar uniós elnökség alatt létrehozza a kulturális kormányzat a magyar nemzeti digitális archívumot, amely a teljes magyar kultúrkincs rögzítésére és minél szélesebb körű hozzáférhetővé tételére lesz hivatott – mondta tegnap Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára a kétnapos siófoki Media Hungary konferencia nyitó előadásán. Idén „A pénz beszél” mottóval rendezik meg az eseményt, a sajtó legnagyobb, immár tizenhatodik tanácskozását. A rendezvényen elhangzott, a televízió információforrásként s szórakozásként is elveszítette az elsőségét, az ifjúság első számú információforrása az internet lett. Csermely Péter, lapunk főszerkesztő-helyettese előadásában arról is beszélt: az, hogy ki fog fizetni az interneten keresztül szabadon terjedő hírekért, olyan alapkérdés, amelyre ma még az egész világ keresi a választ, és „elég reménytelennek tűnik a helyzet”. – A műfajok eltűnőben vannak, a sajtóban az egyéni hitelesség megnövekedett szerepe folytán a hír erőteljesen keveredik a véleménnyel – a médiahelyzetet Borókai Gábor (Heti Válasz) summázta így a konferencia egyik fórumán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.