Latin főpróba: olaszok előtt a spanyolok

Munkatársunktól
2011. 05. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott három nap szünet után ma ismét meccset játszik a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. Méghozzá Spanyolországgal, s bár az ellenfelet sohasem szabad lebecsülni, a találkozó aligha tartogat izgalmakat. A spanyol hoki gyerekcipőben jár, a válogatott tavaly jutott fel a harmadik osztályból, a divízió II-ből, s óriási bravúrnak számítana, ha meg tudna kapaszkodni a második vonalban. Ennek érdekében nem Magyarországot, hanem a Koreai Köztársaságot kellene legyőznie. Pillanatnyilag jobb, pontosabban kevésbé rossz gólkülönbséggel megelőzi a szintén pont nélküli riválisát, a döntő ütközet szombaton lesz. A spanyolok az 1. fordulóban csupán 2-0-ra kaptak ki Olaszországtól, szerdán viszont 8-2-re Hollandiától. Ennél alább a mieinknek sem szabadna adni. Jól jellemzi az erőviszonyokat, hogy a nemzetközi szövetség ezen a találkozón engedélyezte a „Dobj egy macit!” akciót – beteg gyerekeknek gyűjtenek plüssállatokat. Komoly tétmeccsen különben nem járja, hogy az első gól után percekig álljon a játék.
Már mindenki a szombati, olaszok elleni csatára kacsingat, s riválisaink szerdán erős főpróbát tartottak: 6-0-ra elpüfölték Koreát. Csak az első harmad volt szoros, utána az ázsiaiak összeomlottak. Jó hír, hogy a vasárnap megsérült Bartalis István akár már ma ott lehet a csapatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.