Lázár folytathatja

Szilágyi Richárd
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja – a parlament plenáris ülése után tartott – ülésén támogatta Orbán Viktor kormányfő-pártelnök azon javaslatát, hogy Lázár János az elmúlt egy év után is folytassa a Fidesz-frakció vezetését. A kormánypárti frakció alapszabálya szerint először egy évre választ frakcióvezetőt a képviselőcsoport, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. A jelölés joga a Fidesz–KDNP közös parlamenti választási lista vezetőjét illeti meg. A tavaly áprilisi országgyűlési választások után május 5-én alakult meg a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja.
Lázár János múlt héten tartott sajtótájékoztatóján értékelte a Fidesz-frakció elmúlt egy évben nyújtott teljesítményét. Úgy vélekedett, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportjának munkáját elsősorban a szaktudás, a megbízhatóság és a keménység jellemezte az eltelt egy esztendőben. Néhány nappal korábban a Magyar Nemzetnek adott interjújában pedig azt mondta, ha frakcióvezető-választáson megkapja a bizalmat, szívesen folytatja a munkát. Lázár az MTI-nek áprilisban adott interjúban arra a kérdésre, hogy a Fidesz nyári tisztújító kongresszusán elindulna-e valamilyen tisztségért, azt válaszolta: nincs ambíciója ilyen jellegű feladatra, „bőven elég a frakcióvezetés”.
Szijjártó Péter a hét végén azt mondta, hogy mindeddig remek volt az együttműködés a kormány és a Fidesz képviselőcsoportja között: Ha eddig intenzív munkát igényelt a helyzet, akkor ezután még intenzívebb munkára van szükség – mondta a miniszterelnök szóvivője. Ezt azzal indokolta, hogy az új alaptörvény elfogadásából következően idén 30-35 sarkalatos jogszabályt kell elfogadni. Ezek közül hatot már az Országgyűlés nyári ülésszünete előtt szeretnének megtárgyalni, és lehetőség szerint el is fogadni – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.