Lecsap a versenyhivatal

Bodacz Péter
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárást indított a Vodafone Magyarországgal és a Magyar Telekommal szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt. A GVH a szolgáltatók „piacelsőséget” állító mobilinternet-reklámjait vizsgálja. Mindkét telekommunikációs vállalkozás széles körben jelentetett meg olyan tartalmú reklámokat 2010 végén és 2011 elején, amelyben saját mobilinternet-hálózatát piacelsőségi állításokkal népszerűsítette. A GVH az utóbbi időben megnövekedett számban kap fogyasztói jelzéseket a mobilinternettel, illetve a mobilinternet-szolgáltatások reklámjaival kapcsolatban. Az eljárásokban két olyan kommunikációs kampányt vizsgálnak, amelyek mindegyike a mobilinternet-szolgáltatás egyik fő jellemzőjét, a gyorsaságot helyezi a középpontba, így a GVH álláspontja szerint különösen nagy hatással lehet a fogyasztók mobilinternet-szolgáltatás igénybevételére vonatkozó döntéshozatalára.
A versenyhivatal a minap a digitális tartalomértékesítés terén is vizsgálatot indított: 11 cég – köztük a Hungaro Flotta, a Nav N Go, a Media Markt-Saturn, az Extreme Digital, a Metro – keveredett kartellgyanúba. A hatóság több előzetes bejelentés nélküli szemlét is tartott a cégek telephelyén, amely megalapozta a gyanút.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.