Magyar diák sérült meg Nápolyban

Hírösszefoglaló
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterséges kómában tartanak egy hete egy magyar egyetemistát, aki Nápolyban ismeretlen körülmények között sérült meg – jelentette tegnap a távirati iroda. A tanuló szintén magyar diáktársa a Corriere del Mezzogiorno című lapnak azt nyilatkozta, hogy ismerősét bántalmazták. Az olasz rendőrség azonban kizárta, hogy az egyetemista utcai támadás áldozata lett volna, mivel nem vitték el sem a pénzét, sem pedig az iratait. A Corrierében megjelent első cikk egyetemistabuliról és túlzott alkoholfogyasztásról írt, arra utalva, hogy a magyar diák részegség miatt esett el és vesztette el az eszméletét.
A 23 éves magyar egyetemistára – aki Erasmus-ösztöndíjjal tanul a helyi Federico II. tudományegyetem közgazdasági karán – olasz diáktársa talált rá Nápoly központjában még május 6-án, a Santa Chiara-templomhoz közel, egy bérház udvarán. A fiatalt a nápolyi Cardarelli kórházba szállították súlyos belső sérülésekkel. Noha a hallgatók azonnal értesítették a rendőrséget, a hatóság csak most hozta nyilvánosságra az esetet. A Corriere újságírója az MTI-nek tegnap azt mondta, hogy nevüket elhallgatni kívánó kórházi források szerint a magyar fiatalembernek nem tört el végtagja, de fején, tüdején, hasfalán ütéseket szenvedett el. A magyar egyetem – amelynek hallgatója a sérült tanuló – az eset körülményeinek mihamarabbi tisztázását kérte az olasz társintézménytől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.