Magyarország nem fél a kérdésektől

Hírösszefoglaló
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs szó arról, hogy Magyarország félne az emberi jogi teljesítményével kapcsolatos kérdésektől vagy fel lenne háborodva, hogy az ENSZ többi tagországához hasonlóan meghallgatják a világszervezet emberi jogi tanácsában – jelentette ki Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Magyarországot holnap délelőtt hallgatják meg az emberi jogi tanács genfi ülésén. A német kormány emberi jogokért felelős biztosa, Markus Löning a Der Tagesspiegel című lapnak úgy nyilatkozott: Magyarország a médiatörvény, az alkotmány és a kisebbségvédelem területén kaphat kritikus kérdéseket. A romák védelmével kapcsolatban a Der Tagesspiegel emlékeztetett: az Európai Bizottság felrótta a magyar kormánynak, hogy nem védi kielégítően a romákat a támadásoktól. Válaszul azonban a biztos védelmébe vette a kormányt: bár későn reagált, de most néven nevezi a problémát, uniós elnöksége során törekszik arra, hogy a romák védelmében európai szabályokat fogadjanak el, és nemzeti szinten is fellép megkülönböztetésük ellen. Löning szerint Budapest „meggyőzően és gyorsan reagált”, amikor április közepén „jobboldali radikális milíciák terrorizáltak egy roma közösséget”. „Nyomatékosan üdvözlöm, hogy törvény tiltaná be a félkatonai szervezeteket” – jelentette ki a biztos, hangsúlyozva: „ezáltal egyértelmű, hogy az állam megvédi polgárait”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.