Megismételt kiütés, bevehetetlen Fehérvár

Ch. Gáll András
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap Székesfehérváron hazai veretlenségét megőrizve 88-67-re legyőzte az Albacomp a Szolnokot, és már 2-0-ra vezet az egyik fél három sikeréig tartó férfi bajnoki döntőben.
Sándor György (nem a humoralista) és Gosztonyi András az Alba Regiáról Vodafone Sportcentrumra pár órával korábban átkeresztelt létesítmény büféjében, Ocskay Gábor hokipápa és Kiss Norbert köztársasági elnöki főtanácsadó a zsűriasztal két oldalán – az Albacomp– Szolnoki Olaj döntő kedd esti második összecsapása messze túlnőtt a sportág keretein.
Az első félidő a legkényesebb igényeket is kielégítette. Megannyi mellékszál színezte a történetet. Ki gondolta volna például, hogy a vendégek akkor térnek magukhoz a 31-23-as hazai vezetés okozta sokkból, amikor legjobbjukat, Obie Trottert Fodor Márton váltja fel az irányító posztján? Pedig így történt, az egykori körmendi szervező a pontokat is derekasan termelte, a nagy szünetig 13-ig jutott (ugyanúgy, mint a túloldalon Simon Balázs), s jórészt neki volt köszönhető, hogy az Alba csak 44-42-vel tudott fordulni. Aztán a hazai publikum célpontjává vált Báder Márton zavarában senkitől nem zavartatva kihajította a pályáról a labdát. Erre az amúgy káprázatos dolgokat (is) művelő Hanga Ádám bődületes homálya volt a válasz, a kosárlabda-pályán is igaz a mondás: ahol gyalulnak, ott repül a forgács. A Szolnok dacosabbnak tűnt, mint három nappal korábban otthonában, húsz perc után még semmi nem dőlt el.
Aztán nagyon is gyorsan. 46-46 után az Alba átszáguldott ellenfelén, öt labdaszerzéssel tíz pont ziccerből, 56-46-nál Pór Péter, a Szolnok trénere negyedbeli második idejét is kikérte. Fodor elvesztette a fejét – kapott egy technikait –, 65-52-vel fordultak a csapatok az utolsó tíz percbe. Ott már ugyanaz történt, mint korábban Szolnokon, összeroppant a bajnokesélyes, és 0:2-es hátrányba került. Pénteken a Tisza partján negyedik bajnoki címét ünnepelheti az Albacomp.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.