Megszerezte a Paks a bajnoki ezüstöt

Munkatársunktól
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NB I, 29. forduló
Paks–Vasas 3-0 (1-0), Paks, 3000 néző, jv.: Bognár. Gól: Böde (43., 68., 71.).
ZTE–Debrecen 1-1 (0-0), Zalaegerszeg, 3200 néző, jv.: Szabó Zs. Gól: Ramos (71. – öngól), illetve Bódi (69. – 11-esből).


Komoly téttel bírt a házigazda Paks számára tegnap a labdarúgó NB I 29. fordulóját nyitó, Vasas elleni mérkőzés: Kis Károly együttese abban a tudatban léphetett pályára, hogy ha győz, akkor a már bajnok Videoton mögött biztosan ezüstérmes, s egyúttal története során először kijut a nemzetközi kupaporondra, mert indulhat az Európa-liga selejtezőjében. S a hazaiak az első félidő végén megszerezték a vezetést, a 43. percben Böde Dániel egy jobb oldali beadást lőtt be közelről. Fordulás után aztán a Paks házi gólkirálya még kétszer eredményes volt három percen belül. A 68. percben fejessel, majd a Kulcsár kezezése miatt megítélt 11-esből vette be a fővárosiak kapuját. A Paks 3-0-ra meg is nyerte a találkozót, ünnepelhette az ezüstöt, Böde pedig azt is, hogy immár 13 találatnál tart, s ezzel a góllövőlista harmadik helyére ugrott előre. (A fehérvári Alves 24, az FTC-ből Schembri 14 találatot jegyez, s Bödéhez hasonlóan a kaposvári Oláh és a kecskeméti Tököli is 13 gólos.)
Este a bronzéremért az FTC-vel, a Kaposvárral és egymással is harcban álló két fél találkozott: a ZTE fogadta a Debrecent. A vendégek Bódi 11-esből szerzett góljával a 69. percben előnyhöz jutottak, de nem sokáig örülhettek, mert két perc múlva Ramos a saját kapujába fejelt, s az 1-1 végeredmény is lett. Így az FTC maradt a harmadik helyen, és vasárnap Szombathelyen megléphet az üldözőitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.