Mérsékelt visszaesés

Mérsékelt, 29,42 pontos veszteséggel fejezte be a hét utolsó napján a kereskedést a Budapesti Értéktőzsde fő mutatója. A BUX mozgása a német börze indikátorát követte.

Munkatársunktól
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,42 pontos, 0,13 százalékos csökkenéssel, 23 337,50 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A bankpapír részvényeinek ára 11 forinttal, 0,18 százalékkal, 6250 forintra erősödött, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki. A Mol 30 forinttal, 0,13 százalékkal, 23 060 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 0,37 százalékkal, 540 forintra gyengült, a Richter-papírok árfolyama pedig 270 forinttal, 0,73 százalékkal, 36 500 forintra csökkent. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 0,10 százalékkal, 20 000 forintra drágult.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1909,54 ponton zárt, ez 9,43 pontos, 0,50 százalékos emelkedés az előző napi záráshoz viszonyítva.
Alacsony forgalom mellett egyhangú kereskedés zajlott a hét utolsó kereskedési napján – kommentálta az eseményeket az MTI által megkérdezett Králik István, a KBC Securities üzletkötője. Hozzátette: a hazai börze mutatója a nyugat-európai és ezen belül is elsősorban a német tőzsdeindexek lecsorgását követte. A forgalom nagy részét néhány nagyobb átkötés adta a nap végén, ezt leszámítva csak pár milliárdos volt a tényleges adásvétel. A kereskedő szerint érdektelenség, bizonytalanság jellemzi a piacokat. A magyar tőzsde is megállóhoz érkezett, és innen valószínűleg lefelé indul tovább. Drámai esések azonban nem várhatók, inkább csak alacsony forgalom melletti kisebbfajta negatív korrekciók.
Kissé gyengült a forint is pénteken: az eurót délután, lapzártakor már 268 forint fölött jegyezték a bankközi kereskedésben, a svájci frankot pedig 213 forinton árulták. A tegnap közölt, kedvező negyedéves hazai gazdaságnövekedési adat nyomán nemzeti fizetőeszközünk rövid ideig erősödni tudott, így kora délután az eurót még 266,40 forinton jegyzeték, majd a nemzetközi trendeknek megfelelően mégis gyengülni kezdett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.