Napi sajtószemle

MN
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

LE FIGARO.fr
A franciák 30 százaléka visszahozná az euró helyett a frankot – derült ki a jobboldali napilap által közölt közvélemény-kutatásból. A közös uniós pénz mellett a lakosság 67 százaléka áll ki, amely sokkal jobb eredmény, mint amit nemrég Németországban mutattak ki: a Rajnán túli országban ugyanis a válaszadók többsége viszszavárja a német márkát. A franciák egyébként a leginkább uniópártiak az egész közösségben, mindössze 13 százalékuk támogatná az ország kilépését az EU-ból.


LEADERSHIP
Goodluck Jonathan nigériai államfő 13 női minisztert tervez kinevezni kormányába, így teljesítve választási ígéretét – adja hírül az abujai lap. A kutatások azt mutatják, hogy a nemek közötti egyenlőséget szem előtt tartó országokban magasabb az életszínvonal – mondta Jonathan, akinek tervével kapcsolatban a lap rámutat: az egyes államok ajánlhatnak miniszteri pozíciókat, ám egyik állam sem ajánlott női képviselőjelöltet.


derStandard.at
Nem volt mindig hű értékeihez Európa az arab világgal szembeni politikájában, vélekedett Herman Van Rompuy az osztrák napilapban közzétett írásában. Néha a regionális stabilitás érdekét helyeztük előtérbe, és ezért készek voltunk nem demokratikus rezsimeket is elfogadni, hogy megelőzzük a fanatikus diktatúrák veszélyét – írta az Európai Tanács elnöke.


the guardian
Nem fellebbezhet elutasított beutazási vízuma ügyében több mint 80 ezer ember egy kormányzati döntés következtében – írta kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva a baloldali brit lap. A bevándorlásért felelős miniszter, Damian Green figyelmét előre felhívták, hogy „egyes nemzetközösségi országokban” tiltakozni fognak, amely értelemszerűen
Indiát és Pakisztánt jelenti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.