Napi sajtószemle

MN
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

www.bumm.sk
Bevált a mozgósítás, és egy Facebook-kezdeményezéssel elérték a révkomáromi magyarok, hogy újra kétnyelvű felirat álljon a helyi kórház bejárata előtt – írja a magyar nyelvű felvidéki honlap.

BBC
A litván Népirtás és Ellenállás Kutatóközpont az interneten publikálja a szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) dokumentumait. A honlapot szerdán mutatták be Vilniusban.

The Economist
Keveset költenek saját védelmükre a közép- és kelet-európai NATO-tagok – írja bíráló cikkében a londoni hetilap. Az írás szerint ezek az országok annak idején keményen lobbiztak NATO-csatlakozásukért, manapság azonban azt is nehéznek találják, hogy védelmi kiadásaikat a hazai GDP 2 százalékában meghatározott NATO-célszint közelében tartsák.

THE INDEPENDENT
Az amerikai kormány beperelését is fontolóra vették Bin Laden gyermekei, amiért bűnözők módjára ölték meg amerikai kommandósok apjukat.

AP
Az egyiptomi hatóságok elrendelték Hoszni Mubarak volt elnök felesége őrizetbe vételét. Előző nap a kormány azt közölte, hogy Mubarakot és feleségét azzal a gyanúval kapcsolatban hallgatták ki, hogy törvénytelen eszközökkel jutottak hatalmas vagyonukhoz.

REUTERS
Moammer el-Kadhafi valószínűleg megsebesült, és már nincs Tripoliban – idézte a brit hírügynökség Franco Frattinit. Az olasz külügyminiszter ezt a Giovanni Innocenzo Martinellitől, Tripoli katolikus püspökétől hallott információra alapozta. A hírt Kadhafi egy hangfelvételen cáfolta.

krónika
Tőkés László meggyilkolására buzdító kiadványt terjesztettek romániai vasútvonalakon, írta az erdélyi napilap. Az erre uszító cikk a Stefan cel Mare egykori moldvai fejedelem nevét viselő hetilapban jelent meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.