Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süddeutsche Zeitung
Erőfitogtatás a Duna mentén címmel terjedelmes magyarországi riportot közölt szombati számában a német liberális napilap. A cikk szerzője megszólaltatja Váradi Júliát, Heller Ágnest és Bolgár Györgyöt, valamint Prőhle Gergelyt, a Külügyminisztérium helyettes államtitkárát. A Váradi Júliával folytatott beszélgetése tükrében fejtegette a Daniel Cohn-Bendit magyarországi látogatása és az erről készült közszolgálati tudósítás kapcsán kialakult helyzetet. A cikkíró a Harvard és Budapest között „ingázó” Heller Ágnest csodálatos asszonyként jellemezte. A Prőhle Gergellyel való találkozója kapcsán arra emlékeztetett, hogy a politikus a közelmúltban bírálta a német médiát a Magyarországgal kapcsolatos tudósítások miatt.

Daily Star Sunday
A brit munkaerőpiac megnyitása az EU-hoz tartozó kelet-európai országok állampolgárai előtt ahhoz vezetett, hogy a szegény brit polgárok még szegényebbek lettek – írja a londoni Institute for Fiscal Studies kutatóintézet adataira hivatkozva a brit bulvárlap. Ezek szerint 5,7 millió keresőképes ember, az ország lakosságának 16 százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Iain Duncan Smith munkaügyi miniszter szerint az előző kormány intézkedése miatt egyre többen versengenek az alacsonyabb képzettséget igénylő állásokért, ezért sokan inkább munkanélküli-segélyen kívánnak élni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.