időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011.05.12. 22:00

The New York Times
Nagy siker, ám nem hoz komoly változásokat Oszama bin Laden halála. Az amerikai napilap szerint az al-Kaida laza berendezkedése miatt a vezető elvesztése nem befolyásolja a szervezet jövőjét, Bin Laden halála pedig korántsem jelent akkora törést, mint amit évekkel ezelőtt jelenthetett volna. Bin Laden nem fog mártírrá válni, nem lesz inspiráció a bosszúra, és „az átlagos pakisztániak, jemeniek és afgánok egy vállrándítással túllépnek a halálán” – véli a szerző.

The Guardian
Kijózanodtak az ünneplők, s a kezdeti mámorból kérdések születtek. A baloldali brit napilap szerint a győzelem kikiáltása korai, és kétkedve fogadja Peter Bergen al-Kaida-szakértő kijelentését, miszerint a terror elleni háborúnak ezennel vége. Ehelyett valószínűnek tartja a „mártírhatás” miatt felszaporodó terrorcselekményeket.

The New Age
Nem Barack Obama amerikai elnök volt az első, aki bejelenthette Bin Laden halálát – írja a dél-afrikai napilap. Keith Urbahn, Donald Rumsfeld volt amerikai védelmi miniszter kabinetfőnöke órákkal megelőzte a hivatalos bejelentést, a Twitter internetes mikroblog segítségével – forrása állítólag egy hírtelevízió volt. Elemzők szerint tegnap délig nagyjából hatezer blogbejegyzés, több mint négyezer cikk és majdnem egymillió twitteres üzenet foglalkozott Bin Ladennel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.