Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El Pais
Míg a népszerűtlen Sarkozy számára a Dominique Strauss-Kahn körüli botrány a sors ajándéka, addig a szocialisták könnyen lemondhatnak arról, hogy majd negyedszázad után visszatérjenek az Elysée-palotába. Új horizontokat nyithatnak ugyanakkor a történtek a radikális Marine Le Pen előtt
– vázolja a spanyol lap.


Die Welt
Az iszlamisták hagyományosan a morális hanyatlás, a nők kitárulkozása, megvásárolhatósága miatt ostorozzák a Nyugatot, ezzel szembeállítva, hogy a Kelet már az öltözködéssel is megvédi a nőket a férfiak erotikus fantáziáitól. A német konzervatív lap ugyanakkor az Oszama bin Ladennál talált tekintélyes pornóvideo-kollekcióra utalva megjegyzi, az ideológiai dogmák és a valóság között hatalmas a szakadék.


Felvidék Ma
Sokakat meglepett, hogy Eurovíziós dalfesztivál magyar indulójára Izlandon sokkal többen szavaztak, mint Szlovákiában. E nem életszerű eredmény kapcsán a hírportál utal arra, többen is jelezték, hogy a Wolf Katira küldött szavazataikat „Tisztelt ügyfél, a választott számról ilyen tartalmú szöveg küldése Önnek nincs megengedve.” hibaüzenettel visszadobta a rendszer.


Spiegel
A győzelemnek köszönhetően jövőre Eurovíziós dalfesztivál rendezőként a figyelem középpontjába kerül Azerbajdzsán – állapítja meg a német magazin online kiadása, megjegyezve, ez a tény kétségkívül nagyot javíthat az energiatartalékoknak köszönhetően fejlődésnek indult ország imázsán, bár rávilágíthat a még mindig a társadalom nagy részét érintő szegénységre és a demokrácia gyengeségére is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.