Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Die Welt
A magyarországi állapotok miatt gyakran aggódó berlini baloldali napilap, a Die Tageszeitung egy nemrég megjelent szatírája miatt tiltakoznak német bevándorló szervezetek – jelentette a német konzervatív napilap. Nyílt levélben bocsánatkérésre szólították fel a lapot, amiért az újság olyan vállalhatatlan kifejezésekkel, mint „néger király”, rasszista sztereotípiákat ismételget.

The Wall Street Journal
Az amerikai pénzügyi napilap tudósítást közöl arról, hogy a magyar kormány vasököllel lép fel azok ellen, akik megfélemlítik az országban élő kisebbségeket. Az Országos Ro- ma Önkormányzat közreműködésével pedig tervet dolgoz ki a cigányok integrációja és munkára ösztönzése érdekében. Az Amnesty International budapesti vezetője, Jeney Orsolya bírálja az uniós romastratégiát, mondván, nem kezeli a cigányokkal szembeni diszkrimináció problémáját.

Franffurter Allgemeine
A magyar politikusok és az értelmiség régóta tartó vitájáról közölt elemzést a német napilap. Az elmúlt húsz évben valamennyi magyar miniszterelnök szembetalálta magát az értelmiségi bírálókkal. Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején túl hűtlenné vált a liberalizmushoz, Medgyessy túlságosan „Stasi közeli” volt, Gyurcsány pedig túl korrupt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.