Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Le Figaro
Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője öt hónap alatt 11 százalékponttal gyarapította népszerűségét, ugyanezen idő alatt Nicolas Sarkozy államfő hétpontos csökkenést szenvedett el – írja elemzésében a jobboldali francia napilap. Az elnökben ma a válaszadók 20 százaléka bízik, és 76 százaléka utasítja el. A népszerűségi listán a legnagyobbat a frissen a köztudatba került Nicolas Hulot környezetvédő bukta, ő nyolc százalékpontot zuhant a felmérés szerint egy hónap alatt, vélhetőleg búcsút mondva az elnökjelöltségnek is.

Japan Today
Az Egyesült Államok óva intette Japánt az akkori miniszterelnök, Hatojama Jukjo által képviselt külpolitikai irányvonal követésétől – írta a japán közéleti portál a WikiLeaks egyik dokumentumára hivatkozva. A diplomáciai levelezés szerint 2009-ben Washington bírálta Hatojama közeledését Kínához és az amerikai tengerészgyalogosok okinavai bázisának áthelyezési kérelmét.

IPS
Ötvenezer civil ellen született Hoszni Mubarak elnök megbuktatása óta ítélet a katonai törvényszékeken Egyiptomban – állítja a hírügynökség által megszólaltatott jogsegélyszolgálat jogásza. Adel Ramadan szerint a büntetések jóval súlyosabbak a Mubarak-érában megszokottaknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.