Napi sajtószemle

MN
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CNN
Newt Gingrich személyében az eddigi legkomolyabb kihívó jelentette be indulását a 2012-es elnökválasztáson, adta hírül az amerikai hírtelevízió honlapja. Gingrich a republikánusok ikonikus képviselője, a képviselőház egykori elnöke, Bill Clinton korábbi demokrata párti elnök kíméletlen bírálója volt. Gingrich beszédében a hagyományos elit médiáját és Hollywoodot is kárhoztatta, természetesen Barack Obama elnök mellett.

arab news
Az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) arab politikai-gazdasági klubbá alakulhat, ahogy az Európai Gazdasági Közösség is mára 27 tagú Európai Unióvá nőtte ki magát – írta a szaúdi lap véleménycikkében. A szerkesztőségi álláspont szerint meglepő, hogy a GCC zöld utat adott Marokkó és Jordánia felvételére a hat gazdag olajmonarchiát tömörítő klubba. A két ország felvétele, amelyek közül az egyik ráadásul az arab világ másik oldalán helyezkedik el, mindenképp módosítani fogja a társaságot. Mit várnak tőlük az eddigi tagok? Teljes jogú tag lesz a két állam? Meddig tartanak a tárgyalások? Lesznek-e egyáltalán tárgyalások? – sorolja a kérdéseket a cikk. A felvétel azt is jelentené, hogy 6 millió jordániai és 32 millió marokkói munkát vállalhatna az olajállamokban, de kérdés, hogy csapataik játszhatnának-e az Öböl Kupán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.