Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Independent
A liberális kötődésű brit napilap szerint az iraki háborúhoz való csatlakozás előtt öt hónappal felosztották egymás között a megszállás után kiaknázandó olajat a brit cégek, akiknek Tony Blair kormányával folytatott tárgyalásaira a napokban derült fény. A volt kormányfő korábban abszurdnak nevezte azon vádakat, hogy az olaj állt volna a Szaddám Huszein elleni harc hátterében, a kiszivárgott dokumentumok – amelyekre egy most megjelenő könyv is alapoz – és a tömegpusztító fegyverekről szóló meghamisított jelentések mégis ezt támasztják alá.

Le Figaro
Nicolas Sarkozy francia államfő szövetségesét, a belügyminiszter Claude Guéant-t perli az SOS Rasszizmus nevű mozgalom – írja a francia liberális napilap. Guéant több interjújában is rasszista megjegyzéseket tett a mozlimokra, akikkel szerinte már 1905 óta sok gond van. „A franciák nem bevándorlásellenesek, csupán azt akarják, hogy Franciaország Franciaország maradjon” – mondta a miniszter.

Pnahoboctn
Alekszandr Lukasenko állítása szerint a Nyugat – amely felforgatással és destabilizálással harcolná ki a közvetlen beavatkozás jogát – hurkot teker az ország nyaka köré, idézi a fehérorosz elnököt az orosz hírügynökség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.