Napi sajtószemle

MN
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FOREIGN POLICY
Az évszázad legnagyobb külpolitikai hibájának nevezte a külpolitikai folyóirat, hogy az ENSZ népességügyi részlege alulbecsülte a Föld 2100-ban várható összlakosságának számát. A világszervezet korábban úgy számolta, 2050-re kilencmilliárd lakosa lesz bolygónknak, amely létszám az évszázad végére csökken. A legújabb adatok szerint azonban nem csökken a nők termékenységi mutatója, sőt a lakosság a század végére eléri a tízmilliárd főt.

Bloomberg.com
Az amerikai Microsoft vállalat 8,5 milliárd dollárért megvette az internetes telekommunikáció egyik zászlóshajójának tekintett luxemburgi székhelyű Skype-ot – írta az amerikai hírügynökség. A felvásárlás mögött az áll, hogy a Microsoft meg szerette volna akadályozni, hogy a Facebook a Skype bekebelezésével monopóliumra tegyen szert.

THE TIMES OF INDIA
Visszavonja a piacról az ausztrál Lisa Burke divattervező a teljes most bemutatott fürdőruha-kollekcióját az Indiában tapasztalt tiltakozás miatt. Az ausztrál divathéten felvonultatott ruhák között az egyik modell fenekén ugyanis a hindu Laksmi istennőt ábrázoló rajz volt látható, a sértés miatt felháborodott hinduk pedig az utcára vonultak, és elégették Ausztrália zászlaját több városban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.