Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Daily Telegraph
Nick Clegg megölte a választói reformot – írja a konzervatív napilap. Az állami megszorítások miatt nem a Tory pártot, hanem a vele koalícióban kormányzó, egy éve még nagy reményű liberális-demokratákat büntette a tegnapi részleges helyhatósági választásokon a közvélemény, ami miatt többen lemondásra szólították fel a pártelnököt. A lap által idézett politikai szakértők szerint Clegg magával rántotta a választói reformról szóló referendumot is, amelynek eredményei egyelőre váratnak magukra. Alulmúlta a várakozásokat Ed Miliband Munkáspártjának mérsékelt népszerűségnövekedése, de Walesben ők szerezték a helyek többségét, míg Edinburgh-ban a Skót Nemzeti Párt vitt véghez „történelmi” győzelmet, s így elérhető közelségbe került az elszakadásról szóló népszavazás.

Liberation
„Rasszista a francia futball?” – veti fel a kérdést a baloldali napilap a Francia Labdarúgó-szövetségben kirobbant „kvótabotrány” kapcsán. Egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a következő generációban faji kvóta is szerepet kapna a csapatok összeállításában, ami a cikk szerint elhibázott és abszurd ötlet. A válogatottban évek óta elsöprő többségben vannak a fekete és arab játékosok; ám a francia lap úgy véli, a kvóta bevezetése tovább nehezítené az integrációt és a kultúrák közötti határok lebontását.

Blic
A szerb állam állítólag fontolóra vette azon állampolgárok útleveinek elkobzását, akik menedékjogért folyamodtak az Európai Unió területén. A szerb napilap értesülései szerint elképzelhető, hogy a kormány megtiltaná az ország elhagyását az emigrálni vágyóknak. A lépés válasz az Európai Bizottsághoz érkezett belga kérésre, amely az egy éve folyamatban lévő szerbiai vízumliberalizáció felfüggesztését szorgalmazza az alaptalan menedékkérelmek felszaporodása miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.