Napi sajtószemle

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DER SPIEGEL
Menj, és csípd meg Bin Ladent! Ha mégsem lenne ott, akkor tűnjetek el olyan gyorsan, ahogy csak lehet! – ezekkel a szavakkal bocsátotta útjára a német magazin beszámolója szerint a terroristavezér elfogására indított akció vezetőjét, William McRavent a CIA főnöke, Leon Panetta. A lap a legtapasztaltabb amerikai terroristavadászként mutatja be az ellentengernagyot.


la Repubblica.it
Még az első dzsihád idejéből származó fegyverek, egy Kalasnyikov gépkarabély és egy Makarov pisztoly voltak állítólag Bin Laden keze ügyében, amikor rajtaütöttek a kommandósok, és ezért kellett őt mindenképpen lelőni, ismerteti a hivatalos amerikai álláspontot az olasz lap.


washingtonpost.com
Egy ártalmatlannak tűnő, magánjellegű telefonbeszélgetés vezette az amerikaiakat Oszama bin Laden nyomára – írta az amerikai főváros liberális lapjában a hírneves újságíró, Bob Woodward, aki úgy értesült, hogy a terroristavezér pakisztáni születésű futárját, Abu Ahmed al-Kuvaitit egy régi barátja hívta fel. A cikk arra is kitér, hogy amikor Bin Laden holttestét a padlón kiterítették, a SEAL osztagának egyik, hat láb (183 cm) magas tagja mellé feküdt, és világosan látszott, hogy a halott több hüvelykkel nála is magasabb. Az eseményeket a Fehér Házból figyelő Barack Obama ekkor a körülötte lévőkhöz fordulva megjegyezte: „A műveletben egy 60 millió dollárba kerülő helikoptert áldoztunk fel. Akkor már nem engedhettük volna meg magunknak, hogy egy mérőszalagot is beszerezzünk?”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.