NATO-csapás végzett Kadhafi fiával

Meghalt egy hét végi NATO-csapásban Moammer el-Kadhafi legkisebb, 29 éves fia, Szeif al-Arab, valamint a líbiai vezető három unokája – közölte Musza Ibrahim.

Hírösszefoglaló
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A líbiai kormány szóvivője azonban a három unoka nevét – kegyeleti okokra hivatkozva – nem hozta nyilvánosságra. A támadást követően – amelyet a bengázi ellenzék először ünnepelve fogadott, majd kétkedését fejezte ki, hogy valóban meghalt-e a Kadhafi fiú – Tripoliban támadás érte többek között a brit nagykövetség üresen álló épületét, amire válaszul London kiutasította Nagy-Britanniából Omar Dzselbán líbiai nagykövetet.
A támadást az orosz külügyminisztérium és Hugo Chávez venezuelai elnök is elítélte. Moszkva aránytalannak minősítette az erő alkalmazását.

Részletek a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.