Nem adják fel a harcot Kadhafiék

Hírösszefoglaló
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Líbiában újult erővel folytatódtak a harcok. A NATO a Tripolitól délnyugatra fekvő Zenten városban tartózkodó kormányerőket bombázta, miközben a Kadhafihoz hű erők nagyszabású támadást indítottak a felkelők által ellenőrzött Miszráta ellen.
Közben a líbiai kormány sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Tripoliban vasárnap több európai ország nagykövetségét érte támadás, miután a NATO egyik légicsapásában életét vesztette Moammer el-Kadhafi líbiai vezető egyik fia és három unokája. Háled Káim külügyminiszter-helyettes szerint a rendőrség nem tudta útját állni a feldühödött tömegnek. Nehezítette a hatóságok dolgát, hogy ezek az események vasárnap kora hajnalban történtek – tette hozzá. A líbiai hatóságok felmérik a nagykövetségi épületekben keletkezett károkat, és helyrehozzák azokat. Az MTI által idézett Káim szerint a brit és az olasz nagykövetség épületében komoly károk keletkeztek, de az Egyesült Államok kereskedelmi és konzuli képviseletének hivatalát, illetve az ENSZ-misszió irodáját is támadás érte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.