Nyomozás az autista férfi halála miatt

Munkatársunktól
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozást rendelt el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tegnap annak a 28 éves zsámboki autista férfinak a halála ügyében, aki április 27-én hunyt el a kerepesi kórházban, miután több helyen is megvizsgálták. A rendőrség az MTI-t úgy tájékoztatta, a nyomozók azt vizsgálják, hogy a férfit az orvosi szakma szabályai szerint látták-e el, és terhel-e valakit felelősség a haláleset bekövetkezéséért.
Az MTV Híradója múlt csütörtökön számolt be arról, hogy a férfit torokfájása miatt a szülei két napon át vitték kórházról kórházra, de mindenhonnan hazaküldték őket. A szülők azt állítják, az egyik kórházból gyakorlatilag elzavarták őket, egy másikban, ahol végül a férfi meghalt, éjszakára a beteget az ágyhoz kötözték, és egyszer fel is pofozták. A boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy a férfi halálát keringési elégtelenség és egy fekély okozta, amelyet a torkán találtak. A család ügyvédje szerint orvosi műhiba történhetett. A TV2 információi szerint a beteg a Bajcsy-Zsilinszky kórházba került, ahol megvizsgálták, majd továbbküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba. Mivel oda a férfi a szüleivel nem tudott elmenni, másnap a Kőbányai úti egészségházba vitték, ahol bár adtak neki gyógyszert, ő azt már nem tudta lenyelni. Emiatt újra a Bajcsy-Zsilinszky kórházba mentek, de onnan hazaküldték őket azzal, hogy itassák a férfit. Aznap délután újra kihívták az ügyeletet, amely a kerepesi Flór Ferenc Kórházba irányította őket, ahol a férfi ki akarta tépni magából az infúziót, ezért kikötözték. A beteg végül ott halt meg április 27-én.
Tarlós István főpolgármester múlt pénteken rendelt el vizsgálatot az ügyben, mivel a 28 éves zsámboki férfi a halála előtt két fővárosi fenntartású egészségügyi intézményben is megfordult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.