Önbizalom-növelő német hokisikerek

Munkatársunktól
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre Németország a Szlovákiában zajló jégkorong-vb meglepetéscsapata. Uwe Krupps válogatottja két értékes győzelemmel kezdte meg a szereplését az A csoportban: pénteken Oroszországot, vasárnap pedig a házigazdát győzte le, amivel biztos továbbjutónak tekinthető, s mivel a középdöntőbe várhatóan hat pontot visz magával, a negyeddöntő elérésére is jó eséllyel pályázik. Persze a németek már tavaly is megmutatták, hogy számolni kell velük: egy éve egészen a negyeddöntőig meneteltek. Bárhogy alakuljon is a folytatás, az önmagában is emlékezetes siker, hogy az oroszokat most először sikerült legyőzniük, méghozzá 2-0-ra, tehát gólt sem kaptak.
Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány az oroszok ellen Dennis Endrast, a szlovákok ellen pedig Dimitri Pätzoldot állította a kapuba, de mindketten megállták a helyüket. A küzdőszellemet dicséri, hogy a házigazdák 4-0-ról feljöttek 4-3-ra, de a németek nem törtek meg, s besöpörték a három pontot. „Tavaly a hazai közönség hajtott bennünket, az idén pedig az adhat erőt, hogy legyőztük Oroszországot” – jegyezte meg a csapatból Patrick Reimer.
Északi szomszédaink nagy reményekkel várták a vb-t, ám a vasárnapi kudarc után a szlovák lapok már az alábbi megállapításokat közölték: „Visszatértünk a valóságba”, „Nem történt csoda. A dolog kegyetlen, de ez a valóság”. A mai orosz–szlovák meccsnek mindenesetre nagy a tétje.
A B csoportban Kanada áll az élen, de a második Svájccal csak eztán találkozik. A C és a D jelű négyesben tegnap játszották a második fordulót. Norvégia az első körben meglepetésre büntetőkkel megleckéztette Svédországot, tegnap viszont 4-2-re kikapott az Egyesült Államoktól. A D csoportban a címvédő Csehország 6-0-ra verte Dániát. A Svédország–Ausztria és a Finnország–Lettország meccs lapzárta után ért véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.