időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Önbizalom-növelő német hokisikerek

Munkatársunktól
2011.05.12. 22:00

Egyelőre Németország a Szlovákiában zajló jégkorong-vb meglepetéscsapata. Uwe Krupps válogatottja két értékes győzelemmel kezdte meg a szereplését az A csoportban: pénteken Oroszországot, vasárnap pedig a házigazdát győzte le, amivel biztos továbbjutónak tekinthető, s mivel a középdöntőbe várhatóan hat pontot visz magával, a negyeddöntő elérésére is jó eséllyel pályázik. Persze a németek már tavaly is megmutatták, hogy számolni kell velük: egy éve egészen a negyeddöntőig meneteltek. Bárhogy alakuljon is a folytatás, az önmagában is emlékezetes siker, hogy az oroszokat most először sikerült legyőzniük, méghozzá 2-0-ra, tehát gólt sem kaptak.
Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány az oroszok ellen Dennis Endrast, a szlovákok ellen pedig Dimitri Pätzoldot állította a kapuba, de mindketten megállták a helyüket. A küzdőszellemet dicséri, hogy a házigazdák 4-0-ról feljöttek 4-3-ra, de a németek nem törtek meg, s besöpörték a három pontot. „Tavaly a hazai közönség hajtott bennünket, az idén pedig az adhat erőt, hogy legyőztük Oroszországot” – jegyezte meg a csapatból Patrick Reimer.
Északi szomszédaink nagy reményekkel várták a vb-t, ám a vasárnapi kudarc után a szlovák lapok már az alábbi megállapításokat közölték: „Visszatértünk a valóságba”, „Nem történt csoda. A dolog kegyetlen, de ez a valóság”. A mai orosz–szlovák meccsnek mindenesetre nagy a tétje.
A B csoportban Kanada áll az élen, de a második Svájccal csak eztán találkozik. A C és a D jelű négyesben tegnap játszották a második fordulót. Norvégia az első körben meglepetésre büntetőkkel megleckéztette Svédországot, tegnap viszont 4-2-re kikapott az Egyesült Államoktól. A D csoportban a címvédő Csehország 6-0-ra verte Dániát. A Svédország–Ausztria és a Finnország–Lettország meccs lapzárta után ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.