Orbán Viktor támogatja a bővítést

MTI
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániát és Bulgáriát fel kell venni a schengeni övezetbe, és ezt az észak-afrikai bevándorlókat érintő olasz–francia megállapodás sem akadályozhatja meg – hangsúlyozta tegnap Orbán Viktor. Az Európai Néppárt (EPP) által szervezett palermói konferencián a magyar kormányfő – aki soros elnökként megnyitotta a tanácskozást – beszédében az észak-afrikai válságot nevezte meg a magyar elnökségi félév legsúlyosabb problémájának. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, a magyar társadalom és gazdaság a mai napig szenvedi az 1956-ban elvesztett kétszázezer embert. A bevándorlásról szólva Orbán Viktor kijelentette, különbséget kell tenni politikai üldözöttek és gazdasági migránsok között. „A politikai üldözötteket be kell fogadni, de azok közé tartozom, akik nemet mondanak a gazdasági migránsok befogadására. Európa önerőből oldja meg a munkaerő-ellátást, erős családpolitikával és korszerű szakképzéssel. Európának vannak saját tartalékai, gondoljunk a Balkánra és a romákra, akik a munkaerőpiacról kiesett, életerős emberek” – mondta a magyar kormányfő, aki palermói látogatásán többek között megbeszélést folytatott Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel is.
Orbán Viktor egyébként tegnap este Németországba repült, ahol ma többek között a magyar elnökség még várható teendőiről és a kétoldalú kapcsolatokról tárgyal Angela Merkel német kancellárral.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.