Őrizetbe vették a taxis támadóit

Mindkét támadóját elfogta a rendőrség annak a taxisofőrnek, akit kedd hajnalban vertek meg a fővárosban. A 21 és 25 éves gyanúsított nem akarta kifizetni a fuvart, ezért bántalmazta áldozatát. F. Oszkár tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt.

Győr Ágnes
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arendőrség elfogta azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy kedd hajnalban bántalmazott egy budapesti taxisofőrt – mondta lapunknak Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának vezetője.
A 21 éves F. László és a 25 éves F. Oszkár kedden kora hajnalban Kőbányán intette le a Taxi 4 autóját. Azt kívánták, hogy a 32 éves sofőr vigye őket a VIII. kerületi Kisfuvaros utcába. Amikor azonban odaértek, az elkövetők azt állították, nincsen náluk pénz, és arra kérték áldozatukat, hogy kísérje fel őket érte a lakásba. A lakótömb lépcsőházában azonban megtámadták és kíméletlenül megverték.
A ház lakói értesítették a mentőket, akik súlyos fejsérülésekkel találtak rá a férfira, és életveszélyes állapotban szállították a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti központjába.

*

A tettesek elvitték a taxis kocsiját, amelyet néhány órával később a benne lévő navigációs rendszer segítségével megtaláltak a rendőrök egy XV. kerületi parkolóban. F. Oszkárt még kedd este fogták el a nyomozók erzsébetvárosi lakásán. F. Lászlót – aki ellen korábban országos körözést adtak ki – tegnap kora délután sikerült őrizetbe venniük a BRFK motoros járőreinek, miután igazoltatták egy józsefvárosi benzinkút közelében.
Az egyik nyom, amely segített a hatóság munkatársainak az elkövetők kézre kerítésében, az volt, hogy a támadók használták a sértett mobiltelefonját. A hívott számok azonosításával a nyomozók eljutottak olyan ismerősökhöz és családtagokhoz, akik fölfedték a terheltek kilétét. A gyanúsítottak nem testvérek, de rokoni kapcsolatban állnak – fogalmazott Szigeti József. Mint mondta, F. László ellen kisebb súlyú vagyon elleni bűncselekmények miatt folyik rendőrségi eljárás, az idősebbik elkövető büntetlen előéletű. Azon értesülésünket, amely szerint a két támadó drog hatása alatt állt, a hatóság nem erősítette meg. Szigeti József azonban hozzátette, hogy mintát vettek a férfiaktól, és egyelőre várják a toxikológiai vizsgálat eredményeit.
Tegnap délutánig a nyomozók F. Oszkárt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt. A további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya folytatja le – olvasható a rendőrség hivatalos közleményében.
Nem hivatalos forrásból lapunk úgy értesült, hogy a megtámadott férfi már nincsen életveszélyes állapotban. A verés nyomán vérrög képződött a koponyáján belül. Az orvosok azt remélik, ez infúzió segítségével felszívódik, ellenkező esetben meg kell műteni. Értesüléseinket a kórház lapzártáig nem erősítette meg.
– A taxistársadalom nevében azt várjuk a bíróságtól, hogy – ha bebizonyosodik a két férfi bűnössége – szigorú büntetéssel sújtsa őket – mondta lapunknak Reif Zoltán, a Taxi 4 értékesítési vezetője. A megvert férfi munkatársa úgy véli, példát kell statuálni, mert ma egyesek azt képzelik, hogy pár ezer forintért bárkit félholtra verhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.