Országkép: hamis egyoldalúság

Olvasónktól
2011. 05. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz éve rendszeresen járok Magyarországra, és így figyelemmel kísérhetem az ország politikai eseményeit. Annak idején, amikor még a Gyurcsány-féle vezetés volt uralmon, mindig aggodalommal figyeltem az ország sorsát. Ma, ahogy látom, Orbán Viktor vezetésével egy tisztességesnek látszó, korrekt politikusi gárda felel a magyar ügyekért mind otthon, mind külföldön. A helyzetük azonban nem könnyű, miután a belföldi sajtó egy része, illetve az egyoldalú magyarországi források által feltüzelt külföldi média jelentős része hamisan ítéli meg a magyarországi helyzetet. Ezen levelemmel szeretném azonban alátámasztani, hogy itt a többség szintén megpróbálja a magyarországi politikát támogatni. Pár napja egy jelentős napilapban, a Die Rheinpfalz am Sonntagban megjelent egy cikk ezzel a címmel: Wie soll die EU mit Ungarn umgehen? Egyben ki is kérik az olvasók véleményét. Ebben a példányban várakozáson felül sokan kiálltak Magyarország mostani politikája mellett. Jómagam is írtam egy válaszlevelet, amelyet a többi között szintén leközöltek. Feltűnő, hogy a szerzők németek.
Szerintem érdemes volna ezen válaszleveleket is figyelembe venni, és nem csak Konrád György, Heller Ágnes vagy Cohn-Bendit véleményét meghallgatni! Azonban a magyar kormány sajtópolitikája a külföldi partnerekkel továbbra is gyenge. Sajtókonferenciák hiányoznak mind Magyarországon, mind külföldön, a magyar követségek bevonásával. Miért nem törődik jobban a magyar kormány a Nyugaton élő (mint jómagam), magyar származású értelmiséggel? Kertész, Schiff és a többiek különben is itt élnek, és a maguk véleményének megfelelően meghamisítják a tényeket! Magyarországnak újjá kell születnie a sok évtizedes szovjet megszállás után. Erre Orbán Viktor minden lehetőséget meg fog adni, még akkor is, ha a lebukott régi gárda a legotrombább, durva módon sértegeti, és állandóan támadja. Vigyáznia kell azonban arra, hogy ne süllyedjen le bírálói színvonalára, mert csak úgy fogja szavahihetőségét és méltóságát megőrizni. Az emberekkel meg fogja tudni értetni, hogy munkakedv, becsület és erkölcs megkapja újabb értelmét. Így az amúgy is értékes magyar szürkeállomány és tehetség ismét elnyeri tiszteletét Európában, és az országot nem sorolják egyszerűen a Balkánhoz, mint eddig.
Hajrá, magyarok!

Dr. Karl M. Fabian,
Chefarzt a. D., Pfarrer Abelstr. 9. 67434 Neustadt/W.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.