Öt évet engedne a kormány

Pintér Sándor belügyminiszter megállapodást kötött Budapest, Kaposvár és Győr polgármesterével a tűzoltók 2004–2007 közötti túlmunkája után jogosan járó,  évek óta elodázott túlóradíjak kifizetéséről. A megegyezés szerint a helyhatóságok megelőlegezik és elkezdik kifizetni az elmaradt díjakat.

Bodacz Balázs
2011. 05. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közben az érintett szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, válaszul a kormánypárti javaslatra, amely lehetővé tenné a 40-es, 50-es éveikben nyugdíjba vonult fegyveres és rendvédelmi dolgozók viszszaterelését az állományba. A javaslattal – amelyről ma kezdi meg a vitát a T. Ház – évi ötvenmilliárdot spórolna meg az állam. Úgy tudjuk, kormányzati körökben felvetődött, hogy a fegyveres testületek dolgozói – elveszítve a jelenlegi, akár 40 éves korban való nyugdíjazásukat lehetővé tévő kiváltságukat – jogosulttá válhatnának az öregségi korhatár előtt öt évvel nyugdíjba vonulni.

Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.